Stal Westerd - Daarle

Nagoja, hengstveulen van Maloubet de Pleville x elite/sport(spr) v. Singapore, tijdens de hengstenshow bij team Nijhof op 31 maart. (foto Jeffrey Nijhuis).

 

 

Insigne scoort hoog in EPTM en verkrijgt keur-predikaat.

Onze Eldorado van de Zeshoek-dochter Insigne (uit Laborieux elite pref prest van Voltaire x H.Alme Z)  spande tijdens de eindbeoordeling van de 7-weekse EPTM op 26 jan. de kroon met 83,5 punten. Voor zowel de reflexen, techniek, instelling, rijd-/bewerkbaarheid en aanleg als springpaard kreeg zij een mooie 8,5. “Deze aansprekende merrie toont zich bij het springen telkens heel voorzichtig, springt goed met de schoft omhoog en maakt de sprong achter heel goed af. Ze springt met overzicht, presteerde heel constant in de merrietest en viel op met haar goede instelling en dito rijdbaarheid”, aldus jury-voorzitter Henk Dirksen. Ze is een halfzus van meerdere internationale springpaarden zoals de 1.50m-paarden Tresor (V. Carthago) met Bruno Chimirri en Wiepke HE, alias Rembrandt (v.Cardento) van Marit Haarr Skollerud, het 1.45-paard Voila HE (V Cardento) met Myrto Iliades en de AES-gekeurde- en 1.30 springende hengst Galidos (V Calido I) van Mischa Everse-v.d. Kraats.

Lees meer »

Insigne naar EPTM-test

Onze 4 1/2-jarige merrie Insigne (Eldorado v.d. Zeshoek x Laborieux, elite/pref/prest. v.Voltaire x H.Alme Z) vandaag afgeleverd op het KWPN-centrum voor de 7-weekse EPTM-test.
Zij bracht dit jaar een merrieveulen van Calvaro Z. Na het afspenen hebben we Insigne zo goed mogelijk trachten voor te bereiden , gebit laten controleren, vóór op ijzers en afgelopen week geschoren door Jarno Hendrikx.
Nu wordt ze zadelmak gemaakt en neemt dan deel aan de 5-weekse test.

Lees meer »

Hubalia in P.S.I.-Auktion

In de gisteren in Ankum (Dld) gehouden P.S.I.-Auktion werd de door ons gefokte 5-jarige Hubalia (Eldorado v.d. Zeshoek x Ubalia SHB, elite/pref/prest van Indoctro x Nimmerdor) verkocht voor een bedrag van € 230.000,00 . Hubalia werd in 2012 in de Veulenveiling Borculo aan Paul Schockemöhle verkocht.

Lees meer »

Huvonia geslaagd voor IBOP en ster.

Gisteren legde de afgelopen voorjaar verkochte 5-jarige Huvonia (Spielberg x elite/sport(dr) v. Olivi) de IBOP-proef (dr) af te Berlicum. Zij slaagde voor de test met 77 punten en werd vervolgens opgenomen in het stamboek en ster verklaard met 70 pnt voor ext. en 80 voor beweging. Wij complimenteren de nieuwe eigenaren met dit mooie resultaat en wensen hen veel succes in de toekomst.

 

Lees meer »

Verwachte veulens 2018.

Vandaag de merries gescand op drachtigheid.
 In 2018 verwachten we de volgende veulens:
- E.T.: Kannan x Ebalia-W II, elite/sport(spr) v. Singapore x Indoctro (1.30 spr + Z1-dress.) ;
- Maloubet de Pleville x Ebalia-W II, zie hiervoor;
-I'm Special de Muze x Ubalia SHB, elite/pref/prest v. Indoctro x Nimmerdor;
- Chapeau x Paradette S(elite/sport(spr)v. Burggraaf x Cor de la  Bryere

Lees meer »

Ebalia elite.

Nadat Ebalia-W II onlangs op de CK-Overijssel tot keurmerrie werd gepromoveerd, ontving zij vandaag de positieve uitslag van de PROK-foto's.
Dit betekent, dat ze nu - na het EPTM(spr)- en het sport(spr)-predikaat - ook de elite-status heeft bereikt. Sportief gezien heeft zij naast winstpunten in het Z-spr. ook Z1-dressuur gelopen. Kortom: interessante gegevens voor de in 2018 te verwachten veulens van Kannan (ET) en Maloubet de Pleville.

Lees meer »

Hengstveulen Malibu TN geboren.

Gisteravond geboren: groot bruin hengstveulen van Malibu TN (Mr Blue x Hors la Loi 2) uit Paradette S (elite/sport(spr) v. Burggraaf x Cor dl Bryere). Paradette is halfzus van Jourdette S, de moeder van de hengst Lupicor. Helaas bracht ze ons nog steeds geen merrieveulen.

Lees meer »

Ebalia drachtig van Maloubet de Pleville.

Nadat onlangs op de Dierenkliniek Den Ham , met medewerking van Peter Bleeker, met succes een embryo van Kannan uit Ebalia-W II werd overgeplaatst in onze eigen merrie Fivonia, werd Ebalia opnieuw ge-insemineerd, dit keer met sperma van de recent bij Team Nijhof aangekomen Maloubet de Pleville. Uit de eerste scan blijkt ook deze poging succesvol. We kijken voor 2018 dus alvast uit naar twee bijzondere veulens van Ebalia-W II (ster/sport(spr) van Singapore x Indoctro x Nimmerdor).

Lees meer »

Merrieveulen Calvaro Z.

Op 5 mei j.l. werd een merrieveulen van Calvaro Z geboren uit de 4-jr. merrie Insigne ( Eldorado vd Zeshoek x Voltaire x H. Alme Z).Mede gezien de prestaties van de nafok van grootmoeder Laborieux moet dit veulen boordevol springgenen zitten.

Lees meer »

Iquitos en Jivaro verkocht.

De 4-jarige zwarte ruin Iquitos (Zapatero x Silvio II) en de 3-jarige ruin Jivaro (Eldorado v.d. Zeshoek) zijn verkocht aan de gebr. Siemerink van Siemerink Stables te Welsum.
Wij wensen de nieuwe eigenaren veel succes toe met deze fraaie - en veelbelovende paarden. Iquitos is zeer rijdbaar en braaf en Jivaro is net zadelmak .

Lees meer »

Huvonia verkocht.

Via de bemiddeling van Aniek Schraa, die haar enkele maanden in training had, heeft de fantastisch bewegende 5-jarige Huvonia (Spielberg x elite/sport(dr) v.Olivi) vandaag een nieuwe eigenaresse gekregen. Zij is vertrokken naar Z-W Nederland. Wij wensen de nieuwe eigenaresse veel succes en wij hopen in de toekomst veel mooie berichten over Huvonia te vernemen.

Lees meer »

Embryo Kannan aangeslagen.

Bij controle hedenmorgen op de Dierenkliniek Den Ham blijkt het aldaar vorige week overgeplaatste embryo van Kannan uit Ebalia-W II in onze eigen merrie Fivonia te zijn aangeslagen en al in de groei.
Ebalia-W II (Singapore x Indoctro x Nimmerdor) is ster/sport(spr); ze heeft 1.30m gesprongen en Z1- dress. gelopen.

Lees meer »

Ebalia-W II naar sportpredikaat.

Ebalia-W II (ster/EPTM(spr) v. Singapore x Indoctro) met Henri Stegeman vanavond op Jumping Indoor Luttenberg in de klasse Z 2-fasen special foutloos en een 6e prijs. Daarmee heeft Ebalia voldoende punten voor het sport(spr)-predikaat behaald.

Lees meer »

Lubalia en Linosa gespeend.

De merrieveulens Lubalia (Singapore x Ubalia SHB0 en Linosa (Latour x Passinosa) zijn inmiddels gespeend en naar Opfokbedrijf Bakhuis in Geesteren (Gld) gebracht, waar ze de komende twee jaar zullen opgroeien.

Lees meer »

La Latour en Lifetime afgeleverd

De op de veulenveilingen SELL Brabant en Midden-Nederland geveilde veulens La Latour en Lifetime zijn dit weekeinde afgeleverd op het adres van hun nieuwe eigenaren. Wij wensen hen veel succes met de nieuw-verworven veulens.

 

Lees meer »

Nieuwe site online!

Met trots delen wij mee dat onze nieuwe site online is.

Vanaf vandaag kunt onze fokkerij bekijken via een volledig nieuwe website. Vernieuwd en overzichtelijker.

Lees meer »

Lifetime verkocht

Vandaag verkochten wij via veulenveiling Midden-Nederland te Lunteren het hengstveulen Lifetime (Quality Time x Paradette S) aan de heer Tanck te Vragender.

Lees meer »

Dubai reservekampioen

Dubai (v. Zento Z, uit Ubalia SHB) is tweede geworden tijdens het kampioenschap van Frankrijk.

Het vice-kampioenschap van Frankrijk voor eigenaren-ruiters werd door Sébastien Mongeot behaald met de door ons gefokte Dubai (Zento x Ubalia SHB, elite/pref/prest van Indoctro x Nimmerdor).krantenknipselDubai.jpg

Lees meer »

Fivonia 4e in Den Ham

Fivonia behaalde een 4e plek in de L1-dressuur.

Tijdens de dressuurwedstrijd in Den Ham bracht Anouk Fivonia uit in de L1-dressuur. Ze reden 180 en 191 pt bij elkaar, wat een 4e prijs opleverde.

Lees meer »

Fivonia 2e in L1

Tijdens 1e wedstrijd in de L1-dressuur is Fivonia 2e geworden.

Tijdens het concours in Markelo startte Anouk Fivonia voor het eerst in de L1-dressuur. Ze kregen 184 en 191,5 pt, waarmee ze 2e werden.

Lees meer »

Galidos wint 5-jarigen wedstrijd

Galidos ( Calido I x Laborieux, elite/pref/prest v. Voltaire x H. Alme Z) en Mischa Everse winnen vanmiddag de internationale 5-jarigenwedstrijd tijdens de Global Future Champions Week in de Tops International Arena te Valkenswaard.

Fantastisch!

Lees meer »

Galidos foutloos in Geesteren

De door ons gefokte hengst Galidos ( Calido I x Laborieux, elite/pref/prest v. Voltaire x H.Alme Z) werd op het CSI-Twente 2016 door Mischa Everse-vd.Kraats uitgebracht in de rubriek voor 5-jarige springpaarden. Zij waren zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos en als 9e geplaatst in een veld van bijna 100 deelnemers.

Lees meer »

Dubai presteert in Frankrijk

Op het CSI 1* te Vittel (Fr) op 5 juni 2016 werd ons fokprodukt Dubai (Zento x Ubalia SHB, elite/pref/prest v. Indoctro) met Sébastien Mongeot 3e in de Grand Prix 1.35m.

Lees meer »

Fivonia in de prijzen

Tijdens de dressuuravond in Den Ham behaalde Anouk met Fivonia 200 en 201 punten in de B-dressuur. Dit leverde tweemaal een 3e prijs op.

Lees meer »

Ebalia WII wint in Den Ham

Rachel Scheurwater reed Ebalia WII in het M-springen naar de overwinning. Ze reden een foutloos basisparcours en dito barrage. In de klasse z moesten ze helaas 4 springfouten noteren. (Bron foto: http://www.boelomeijerfotografie.nl)

Lees meer »

Anouk sinds 4 jaar weer op concours

Na een wedstrijdloze periode van ruim 4 jaar, is Anouk vandaag weer van start gegaan. Ze reed Fivonia in de B-dressuur tijdens het dressuurconcours in Westerhaar. Ze reden 190,5 en 192,5 punten bij elkaar. Dit was goed voor een 4e en 3e prijs.

Lees meer »

Laatste veulen 2016 geboren

Zojuist schonk Passinosa (elite v. Silvio II x Jason) het leven aan een bruin merrieveulen van Latour, de voormalige BWP-kampioendie helaas onlangs stierf. Het veulen krijgt de naam Linosa . Zij is het laatste veulen in 2016. Inmiddels zijn de eerste vier merries al weer gedekt voor het komende jaar.

Lees meer »

Debuut Z-spr. Ebalia-W II

Vandaag hebben Ebalia-W II ( ster/EPTM v. Singapore x Indoctro) en Rachel Scheurwater op het Pinksterconcours te Denekamp hun debuut gemaakt in de klasse Z. Zij reden een vlot basisparcours met helaas 1 balk.

Lees meer »

Drukke nacht op Stal Westerd

Nadat we vrijdagavond werden verblijd met de geboorte van het eerste veulen van 2016, werd het de afgelopen nacht druk.
Gisteravond bracht Laborieux (elite/pref/prest v. Voltaire) een bruin merrieveulen van de onlangs helaas veel te vroeg gestorven Latour ( Darco).
In de loop van de nacht gevolgd door een groot zwart (schimmel?) hengstveulen van Quality Time uit Paradette S (elite/sport-spr v . Burggraaf).

Lees meer »

1e veulen 2016

Geboren: merrieveulen v. Singapore uit Ubalia SHB, elite/pref/prest v. Indoctro. Daarmee hebben we een volle zus van Ebalia-W II, 7-jr ster/EPTM-merrie, die binnen afzienbare tijd haar debuut zal maken in het Z-springen.

Lees meer »

Tandarts op stal

Vandaag heeft Sebastiaan Ardesch al onze paarden een gebitsbehandeling gegeven. Het is goed verlopen en de paarden zijn hem vast erg dankbaar.

Lees meer »