Stal Westerd - Daarle

Ubalia SHB        

Geslacht: merrie

Geboortedatum: 2001

Predicaten: pref/elite/prest/prok

Stokmaat: 1.66m

Fokker: N. Hovenga-Beekman te Jelsum

 

 IBOP: Ubalia SHB legde in 2005 de IBOP-proef af met 73.5 punten
Stap 7.5 – draf 7.0 - galop 7.5 - gesch.h. dress. 14 - spr. afdruk 8.0 - spr.techn. 7.0 - spr. verm. 7.5 -gesch.h. spr. 15.

 


Moeder Ibalia W is net als de internationale springhengst Hamlet een product van de combinatie Nimmerdor x Notaris x Webalia. De merrie Webalia is een nakomeling van de hengst Le Val Blanc xx. De grootmoeder van Webalia is de merrie Tebalia (v. Sinaeda) uit de NL-merrielijn 034. Uit de nafok van Tebalia kennen we onder meer de Grand Prix springpaarden Nirmette (Markus Fuchs), Pan-Am (Michael Korompis), Enorm (Stein Andresen), Nino de Balia (Yuko Itakura), Obalia JPP (Gilbert de Roock) en Ikaros (Eric van der Vleuten).
Sybalia (v. Flemmingh), in 2004 kampioene van Friesland en van de NMK bij de keur- en elitemerries, is een halfzus van Ubalia. Wonderboy (v. Ramon), in 2006 goedgekeurd bij het KWPN in de dressuurrichting, is een halfbroer van Ubalia.

Ubalia's halfzus Ribalia SMH (v. Burggraaf) bracht o.m. Abalia SMH (v. ChinChin) , 1.30spr en Z2-dr. en kampioene van Ned. vrijspringen 2008, alsmede de NRPS-ggk hengst GabriëlSMH/SVN 9v. Azteca VDL) . Ribalia isj via Bybalia SMH (v. Cardento) ook de grootmoeder van de KWPN-ggk hengst Impala SMH 9v. Zambesi TN).

 

De nafok van Ibalia-W levert vele fok- en sportpaarden, zowel in het springen als in de dressuur.

Ubalia SHB is in 2019 helaas niet drachtig geworden. In 2021 verwachten wij van haar opnieuw een veulen van Eldorado v/d Zeshoek.


NAKOMELINGEN

 

Bé-Balia SMH (v. Atlantic)

ster / EPTM (spr) / prok

Cuba (v. Verdi)

aangew. verr. onderz. KWPN

Dubai (v. Zento Z)


Ebalia WII (v. Singapore)

elite/sport(spr)

Fubalia (v. Verdi)

sport(spr)

Hubalia (v. Eldorado vd Zeshoek)

sport(spr)


Kuba (v. Latour VDM)

Lubalia (v. Singapore)

My Balia (v. Starpower)


Nubalia (v. I'm Special de Muze)

Oubalia (v. Eldorado v/d Zeshoek)